Pakje Kunst

Pakje Kunst plaatst door het hele land oude sigarettenautomaten en vult deze met Pakjes Kunst. Hiermee worden lokale kunstenaars onder de aandacht gebracht. Mensen kunnen voor 2 x 2 euro een pakje trekken uit de automaat. In ieder pakje zit een uniek kunstwerkje met daarbij een beschrijving van de kunstenaar.

Voor Pakje Kunst maakte ik al deze serie werkjes:

Flags of Nature, serie I

Elk land en elke club heeft een eigen vlag, maar waarom hebben andere dingen geen representatie door een eigen vlag? Ik maakte daarom vlaggen voor de natuur:
Deze eerste serie zijn vlaggen geworden voor de bomen.

Nutteloze constructies

Als je zonder technisch inzicht kijkt naar fabrieken, zie je een wirwar van pijpleidingen en buizen waar geen logica in te ontdekken is.
In deze nieuwe serie voor Pakje kunst, heb ik in mijn tekeningen (5x8 cm) buizenframes construeert zonder technisch inzicht. Het zijn meestal gesloten circuits zonder doel of nut. Ik heb me laten inspireren door de industrie in Pernis en de Botlek.

Mini Vlaggen

Voor dit project heb ik verschillende series Mini Vlaggen gemaakt (5×8 cm). Deze minivlaggen verbeelden gevoelens van trots en euforie. Voor mijn afstudeerproject in 1996 beschilderde ik grote blanco vlaggen met symbolen van eenzaamheid. Nu vormen deze Pakje Kunst-vlaggen hierop een tegenstelling: Klein, open en trots staan ze tegenover de grote, kwetsbare vlaggen van toen. Grote persoonlijke overwinningen zitten soms juist in de kleine momenten. Daar staan deze mini-vlaggen symbool voor.

Waar staat de Pakje Kunst automaat?

U kunt mijn pakjes in de Pakje Kunst automaat in de automaat in het Stedelijk Museum te Schiedam.

Tijdelijk vindt u mijn werk ook in een Pakje Kunst automaat op de jubileum expositie in de Schoonoord Studio's. meer informatie vindt u hier.

Als je één van mijn werkjes in bezit hebt gekregen, via de Pakje Kunstautomaat of op een andere manier, dan zou ik het leuk vinden om een reactie te mogen ontvangen. Stuur je berichtje naar: ilona@ilonabruins.nl

Pakje Kunst is een initiatief van Ro-Nalt Schrauwen, beeldend kunstenaar uit Tilburg, die oude, omgebouwde, mechanische sigarettenautomaten als cultureel erfgoed hergebruikt met als doel kunst dichter bij de mensen te brengen.

Ilona Bruins - Pakje Kunst
Pakje Kunst automaat