Ilona Bruins

Kunstroute Kraling Crooswijk 5 & 6 okt 2019

Tijdens de kunstroute Kralingen Crooswijk exposeer ik mijn werk op
Locatie Zogezegd
Adres: Hoflaan 13 3062 JA Rotterdam

Donderdag 3 Oktober is er een feestelijke opening van de kunstroute. De inloop is om 17.00 uur in het StudentHotel aan de Willem Ruyslaan 22: Opening door Siebe Thissen, hoofd van de afdeling beeldende kunst & openbare ruimte van het Centrum voor Beeldende Kunst Rotterdam. Opgeluisterd door het trio van jazz zangeres Bianca Sallons, die op persoonlijke wijze Woodstockrepertoire brengt.


De expositie locaties zijn geopend op zaterdag en zondag van 12.00 tot 17.00 uur
Kunstschouw 2019
15 - 23 juni

Deze editie van de Kunstschouw wordt van 15 t/m 23 juni 2019 gehouden. Het is een route met een breed scala aan mooie, spannende en onverwachte hedendaagse kunst. Dit jaar speciale aandacht voor aan kunst gerelateerde mode, architectuur, design en groot ruimtelijk werk.

Mijn werk is te bezichten in de prachtige, grote aardappelschuur op de verrassende locatie bij Oud Brabers.

Verder is er op de route beeldhouw- en schilderkunst, fotografie en keramiek in alle vormen te zien en zijn er interessante kunstprojecten van een basisschool en een middelbare school. Ook worden er tal van omringende activiteiten georganiseerd zoals kunstperformances, muziek en workshops.
Circa 200 kunstenaars tonen op 34 locaties in 11 dorpen van Schouwen-Duiveland ruim 1500 kunstwerken aan 10.000 bezoekers uit binnen- en buitenland. In o.a. kerkjes, boerenschuren, een molen, hofsteden zijn die werken te zien; sommige privé locaties zijn alleen dan voor publiek geopend.

De route voert langs prachtige (ring-)dorpen, polders, bos en strand, waar de Oosterscheldekreeft en de Zeeuwse mosselen al klaar staan. Geniet op de fiets (of in de auto) van de vele diverse kunstuitingen en van het landschap in het Zeeuwse licht.

15t/m 23 juni 2019
locatie 1: Brabersweg 1 te Burgsluis
Route: Google Maps


voor meer informatie: www.kunstschouw.nlSouth Explorer
12-13-14 april 2019

SOUTH EXPLORER is een half jaarlijks evenement in Rotterdam Zuid. Culturele hotspots, tijdelijke locaties, galeries, ateliers en kunstwinkels openen tegelijk hun deuren met een afwisselend en uitdagend programma. Scroll and Swipe door Rotterdam-Zuid van Oud-Charlois naar Carnisse, langs het water naar Bloemhof, Tarwewijk en Rijnhaven. Kunst, muziek, poëzie, film, eten, sieraden, boeken, mode en fotografie.

Mijn werk is tijdens dit fantastische weekend, samen met divers werk van andere kunstenaars, te zien bij Werklicht op de locatie Paviljoen aan het water op Zuid.

Locatie:
Paviljoen aan het water
Brielselaan 157
3081AC Rotterdam

openingstijden: 13 en 13 april 2019 van 13.00 tot 18.00 uur


Nieuwe Impuls
van 6 januari t/m 3 februari 2019

Het is de traditie van Stichting KunstWerkt om het nieuwe expositiejaar te starten met werk van nieuwe deelnemers. De opening van deze expositie is tevens de nieuwjaarsreceptie van Stichting Kunstwerkt voor deelnemers, bezoekers, vrienden van de stichting en andere belangstellenden.
Dit jaar presenteren een aantal nieuwe deelnemers zich:

Ilona Bruins
Gerrit Bruins
Esther van der Eerden
Kaije Feenstra
Frans Huisman
Diederik Klomberg
Frances Raboen
Irma Rengur
Andie Wieringa

Ruimte in Beweging
Boterstraat 81
3111 NB Schiedam

www.stichtingkunstwerkt.nl

De finnissage is op zondagmiddag 3 februari 2019


Verhalen in Stof: een klein overzicht
Aanloophuis De Wissel 5 oktober t/m 4 december 2018

Deze herfst hangt een selectie van mijn kleinere werken uit de serie Verhalen in Stof in Aanloophuis De Wissel in het centrum van Schiedam. Tijdens de openingstijden kunt u vrijblijvend naar binnenlopen en onder het genot van een kopje koffie het werk bekijken.

Inloop: zondag, woensdag, donderdag, vrijdag: 14:00-16:00 uur.

aanloophuis De wissel Broersveld 123B 3111LE SchiedamKunstroute Kralingen-Crooswijk 13 en 14 oktober 2018

De grote overzichtstentoonstelling van deze kunstroute wordt geopend, op een gloednieuwe en verrassende locatie De Achtertuin, een industrieel verzamelgebouw en naast de tramremise verborgen achter de huizen van de Oostzeedijk in Kralingen. De opening wordt verricht door Deirdre Carasso, directeur van het Stedelijk Museum Schiedam. Op deze locatie vindt u de overzichtstentoonstelling van de Kunstroute Kralingen-Crooswijk. Hier hangt ook één van mijn werken.Daarnaast is er de tentoonstelling van kunstenaarscollectief Karmijn, een historische foto-expositie over de wijk Struisenburg te zien en is een atelier gevestigd van jonge kunstenaars.

donderdag 4 oktober om 17.30 uur
locatie: De Achtertuin (i.s.m. The Backyard Farm) Oostzeedijk 108, Rotterdam


Kunst in de etalage

Ook kunt u kleine werken van mij bewonderen en kopen tijdens  Kunst in de etalage in de Lusthofstraat in Rotterdam. van maandag 8 t/m zaterdag 13 oktober Bij Vos schoenen.

VH Galerie Kralingen

Tijdens het tweede weekend van de Kunstroute hangt er werk van mij in (voorheen) Galerie Kralingen. Galerie Kralingen sloot afgelopen juni helaas haar deuren na meer dan 25 jaar. De nieuwe eigenaar is zo vriendelijk om nog eenmaal de grote zaal in de voormalige galerie beschikbaar te stellen. Op deze locatie exposeer ik samen met negen collega kunstenaars.

zaterdag en zondag 13-14 okt 2018
12.00-17.00 uur
VH Galerie Kralingen, Gashouderstraat 9 Rotterdam

Voor meer informatie over alle andere kunstlocaties en activiteiten tijdens het grootste kunstevenement van Kralingen vindt u op:

http://www.kunstroutekralingencrooswijk.nl/site/
Alrijne Ziekenhuis Leiderdorp  28 mei t/m 31 augustus 2018

Tijdens de zomermaanden hangt een selectie van mijn grotere werken op de afdeling Radiologie in het Alrijne Ziekenhuis te Leiderdorp.

Het werk is te bezichtigen tijdens de openingstijden van de afdeling. U vindt de afdeling Radiologie (173) op de eerste verdieping.

Alrijne Ziekenhuis                                                                                                               

Simon Smitweg 1
2353 GA Leiderdorp
Receptie: 071 582 8282

Openingstijden: werkdagen van 8.00 – 17.00 uur
                                           

Het White Wall Project V 27 mei - 24 juni 2018

Het White Wall Project V (Waterweg) is een sociaal kunstwerk in de openbare ruimte dat een breed scala aan artistieke disciplines omvat, gebaseerd op burgerparticipatie. Een project van de Spaanse kunstenaar Paco Dalmau.

Het White Wall Project biedt zijn deelnemers een ongelooflijke en unieke, culturele ervaring, gedragen door samenwerking en maatschappelijke inspanning. Het project bestaat uit een installatie in de openbare ruimte, gemaakt van hout en canvas, van 800 meter lang waarop schilderingen, tekeningen, poëzie, e.d. kunnen worden aangebracht door de inwoners van Maassluis, Vlaardingen en Schiedam. De randprogrammering met o.a. muziek, theater en dans maken deze kunstzinnige ervaring compleet.

De kunstinstallatie is gedurende de maand mei/juni 2018 open voor alle inwoners van de drie steden, om met elkaar het grootste kunstwerk uit de geschiedenis van Nederland te realiseren.

Er staat een bijdrage van Ilona op de White Wall met de titel "Verhaal op Stof"  Ga eens kijken en maak zelf ook uw eigen stukje kunst op de wall!

Meer info over het White Wall project vindt u op:

http://www.whitewallproject.euOPEN ATELIERS   26-27 mei 2018

Open Ateliers Vlaardingen vindt in 2018 plaats op 26 en 27 mei. Het belooft weer een fantastisch evenement te worden, met een ruime variatie aan kunstenaars en verschillende activiteiten:      

De Route

Er staat een algemene ‘route’ gepland waarlangs men naar eigen inzicht kan lopen/fietsen om alle kunstenaars te zien. Dit jaar ben ik te gast bij Atelier 'De Cirkel' van kunstenares Irma Rengur, samen met Angèle Lazet, die haar schilderijen exposeert.

Overzichtsexpositie deelnemers & Kunstkoperij

Vrijdagavond 25 mei om 20.00 uur is de opening Van het OA-weekend in KADE40, met een overzichtstentoonstelling. Deze overzichtsexpositie is alleen te bezoeken tijdens het OA-weekend! Daarnaast staan het hele weekend de deuren open van de KunstKoperij, een pop-up galerie in het centrum van de stad. (locatie wordt nog bekend gemaakt)

smArt Talks & feestje
In een aantal korte pop-up smArt Talks op de route komen verschillende sprekers praten over de zin en onzin van kunst.

Als afsluiting is er een AfterArtparty om na te praten en te genieten van performances en muziek. zondag 27 mei in de Cultuurwerkplaats.


Openingstijden:

zaterdag en zondag 26 en 27 mei 2018 van 11.00 tot 17.00 uur

Atelier De Cirkel                                                                                                                                   Callenburgstraat 39  3134GB   Vlaardingen


Voor meer informatie over deelnemers, evenementen en de Route:

openateliersvlaardingen.nl

irmarengur.nl

kade40.nl

www.cultuurwerkplaats.net/


SOUTH EXPLORER  14 en 15 April 2018   


SOUTH EXPLORER is een half jaarlijks evenement in Rotterdam Zuid. Culturele hotspots, tijdelijke locaties, galeries, ateliers en kunstwinkels openen tegelijk hun deuren met een afwisselend en uitdagend programma. Scroll and Swipe door Rotterdam-Zuid van Oud-Charlois naar Carnisse, langs het water naar Bloemhof en Rijnhaven. Kunst, muziek, poëzie, film, eten, sieraden, boeken, mode en fotografie.

Mijn werk is tijdens dit culturele weekend te zien, samen met divers werk van andere kunstenaars, bij de Cultuurwerkplaats Tarwewijk op Zuid.

Openingstijden:
zaterdag en zondag van 11.00 tot 17.00uur

Cultuurwerkplaats Tarwewijk, Cillershoekstraat 1, Rotterdam Zuid

southexplorer.nlOverzichtsexpositie Aanloophuis De Groene Luiken     18 dec 2017 - 31 jan 2018

In het aanloophuis ziet u een overzichtstentoonstelling van mijn werk.

U bent tijdens de openingstijden van het Aanloophuis van harte welkom om het werk te komen bekijken. De openingstijden zijn:

in de periode van 23 december tot en met 2 januari van 14.00 tot 17.00 uur.                                     Overige dagen zijn de reguliere openingstijden. Deze zijn zaterdag tot en met dinsdag van 14.00 tot 17.00 uur en de andere dagen van 11.00 tot 13.45 en van 14.15 tot 17.00 uur.


MOM-artre maandag 30 juni 2017

Eenmalig en uniek project samen met collega kunstenaar Mirjam Boomert: Een maaltijd met een kunstthema bij de kas van de Stadslandbouw Ruytenburch. Geïnspireerd door de natuur een maaltijd door de vaste koks van Maaltijd Op Maandag (MOM), aankleding van Mirjam en mij met als sluitstuk een live gemaakt kunstdessert. Een bijzondere ervaring op een prachtige plek!

www.mirjamboomert.nl

http://stadslandbouwvanruytenburch.nl