Ilona Bruins

Pakje Kunst

Pakje Kunst plaatst door het hele land oude sigarettenautomaten en vult deze met Pakjes Kunst. Hiermee worden lokale kunstenaars onder de aandacht gebracht. Mensen kunnen voor 2 x 2 euro een pakje trekken uit de automaat. In ieder pakje zit een uniek kunstwerkje met daarbij een beschrijving van de kunstenaar.

Mini Vlaggen

Voor dit project heb ik verschillende series Mini Vlaggen gemaakt (5×8 cm). Deze minivlaggen verbeelden gevoelens van trots en euforie. Voor mijn afstudeerproject in 1996 beschilderde ik grote blanco vlaggen met symbolen van eenzaamheid. Nu vormen deze mini-vlaggen hierop een tegenstelling: Klein, open en trots staan ze tegenover de grote, eenzame vlaggen van toen. Grote persoonlijke overwinningen zitten soms juist in de kleine momenten. Daar staan deze mini-vlaggen symbool voor.

Waar staat de Pakje Kunst automaat?

U kunt mijn pakjes in de Pakje Kunst automaat in Het Stedelijk Museum in Schiedam vinden. Als je één van mijn werkjes hebt kunnen bemachtigen via de Pakje Kunstautomaat, zou ik graag een reactie van je ontvangen. Stuur je berichtje naar: ilona@ilonabruins.nl

Pakje Kunst is een initiatief van Ro-Nalt Schrauwen, beeldend kunstenaar uit Tilburg, die oude, omgebouwde, mechanische sigarettenautomaten als cultureel erfgoed hergebruikt met als doel kunst dichter bij de mensen te brengen.

Ilona Bruins - Pakje Kunst


Pakje Kunst automaat