Ilona Bruins

Pakje Kunst

Pakje Kunst plaatst door het hele land oude sigarettenautomaten en vult deze met Pakjes Kunst. Hiermee worden lokale kunstenaars onder de aandacht gebracht. Mensen kunnen voor 2 x 2 euro een pakje trekken uit de automaat. In ieder pakje zit een uniek kunstwerkje met daarbij een beschrijving van de kunstenaar.

Mini Vlaggen

Voor dit project heb ik nu twee series Mini Vlaggen gemaakt (5×8 cm). Deze minivlaggen verbeelden gevoelens van trots en euforie. Voor mijn afstudeerproject in 1996 beschilderde ik grote blanco vlaggen met symbolen van eenzaamheid. Nu in 2018 vormen deze mini-vlaggen hierop een tegenstelling: Klein, open en trots staan ze tegenover de grote, eenzame vlaggen van toen. Grote persoonlijke overwinningen zitten soms juist in de kleine momenten. Daar staan deze mini-vlaggen symbool voor.

Vervolg

Als je één van mijn werkjes hebt kunnen bemachtigen via het Pakje Kunst, zou ik graag een reactie van je ontvangen. Alle reacties zou ik graag verzamelen op mijn site. Stuur je berichtje naar: ilona@ilonabruins.nl

Waar staat de Pakje Kunst automaat?

Mijn Pakjes Kunst zijn van 7 december 2018 t/m 6 januari 2019 te vinden in de automaat tijdens de Kunstkerst 2018 bij Ruimte in Beweging van Stichting Kunstwerkt, waar ik bij aangesloten ben. Daarna zitten mijn pakjes in de Pakje Kunst automaat in Het Stedelijk Museum in Schiedam.

Pakje Kunst is een initiatief van Ro-Nalt Schrauwen, beeldend kunstenaar uit Tilburg, die oude, omgebouwde, mechanische sigarettenautomaten als cultureel erfgoed hergebruikt met als doel kunst dichter bij de mensen te brengen.

Ilona Bruins - Pakje Kunst


Pakje Kunst automaat