Powervrouwen van Vlaardingen

 

8 maart t/m 24 juni 2024

Museum Vlaardingen
Westhavenkade 54, Vlaardingen

 

De eerste tentoonstelling die volledig gewijd is aan Vlaardingse vrouwen!

 Vrouwen zijn in de geschiedenis van deze stad nagenoeg onzichtbaar. 

Museum Vlaardingen vindt het daarom hoog tijd om de Vlaardingse vrouwen uit de schaduw van de geschiedenis te halen en presenteert de tentoonstelling Powervrouwen van Vlaardingen.  

Bij elk thema presenteren we een powervrouw die in het verleden het verschil heeft gemaakt. Ook hebben we krachtige Vlaardingse vrouwen van nu gevraagd om inhoudelijk te reflecteren op het verleden en om hun eigen ervaringen te delen. Vrouwelijke kunstenaars uit Vlaardingen zijn uitgenodigd om aan de hand van een bestaand of nieuw kunstwerk de interactie met het verleden aan te gaan. 

Waaronder Rajacenna van Dam, Elly Dijkshoorn, Mirjam Boomert en Ilona Bruins.

 

 

 

 

 

 

Expo in Proeflokaal de Kast

 

1 juli t/m 31 december
Hoogstraat 157, Vlaardingen

 

Proeflokaal De Kast is een authentiek proeflokaal in Vlaardingen. De naam ‘De Kast’ verwijst naar de kast op de vide, die tot de nok toe gevuld is met bijzondere whisky’s. Het stijlvolle, ruwe interieur sluit naadloos aan bij de serie Dark van Ilona Bruins.

 

Geopend van woensdag t/m zondag tussen 16:00u en 00:00 uur. En op vrijdag en zaterdag tot 02:00 uur.

 

 

 

 

Blik op de Toekomst

 

15 september t/m 14 oktober 2023
Galerie Susan Ruiter, Vlaardingen

 

Bij dit bijzondere Vlaardingse feestjaar hoort natuurlijk een unieke expositie; daarom exposeren wij, negen vrouwelijke Vlaardingse kunstenaars, onze 'Blik op de Toekomst’. 

Elke kunstenaar exposeert één of twee kunstwerken die aansluiten bij het thema, maar wat de expositie extra bijzonder maakt is de ingeblikte kunst! Ingeblikt voor in de toekomst, openen kan dus op een zelf gekozen tijdstip, na een dag, een jaar of misschien pas ver in de toekomst.

Ingeblikte Kunst als tijdcapsule (Collectors Items)
Als bijzonder en uniek aandenken aan dit het jaar dat Vlaardingen zijn 750 jaar stadsrechten viert heeft elke deelnemende kunstenaar een kunstwerk (met certificaat) voor jou ingeblikt als tijdcapsule! Openen kan in de toekomst, op een zelf gekozen tijdstip, na een uur, dag, jaar of misschien pas ver in de toekomst.

Verzegeld - de blikken zijn verzegeld, dus de inhoud is geheim. Durf jij het aan? Koop dan een blik vol kunst voor maar €97,50!
Er zijn maar 9 van deze bijzondere exemplaren! 


Deelnemers:
Irma Rengur, Mirjam Boomert, Bojoura Stolz, Loes Henger, Ilona Bruins, Angele lazet, Melanie van Tienen, Patricia Kornaat, en Susan Ruiter

Bij: Galerie Susan Ruiter, Hoogstraat 125, Vlaardingen
Wanneer: De expositie loopt van 16/9 t/m 14/10 
De feestelijke opening is op zaterdag 23 september om 16.00 uur

Maria
Heilige kracht & oneindige goedheid

7 mei t/m 9 juli
Citykerk het Steiger/ Sint Dominicus
1e Nieuwhofstraat 2 Rotterdam

Elf kunstenaars van o.a. het kunstenaarscollectief ‘Karmijn’ uit Kralingen hebben zich laten inspireren door Maria. De deelnemende kunstenaars zijn: Judith Aardse, Marita Beukers, Ron Blom, Ilona Bruins, Kaije Feenstra, Willem van Hest, Annejole Jacobs, Manuel Kneepkens, Magriet Mostert, Jolanda Setz & Vera Whistler-Witleer.

Op zaterdagmiddag 27 mei, 16.00 uur (inloop 15.30) is er een rondleiding langs de expositie door de kunstenaars, een column van Arjan Baas "Holy Mother' en een muzikaal optreden door Rotskoor Rotterdam.


De expositie is te zien op elke dinsdag-, donderdag- en zaterdagmiddag van 14.00 tot 17.00 uur. Op zondag zijn zowel de ingangen Hang 18 en
1e Nieuwhofstraat2 geopend. Op de andere dagen is de ingang 1e nieuwhofstraat in gebruik. de Mariakapel uis bereikbaar van ingang
Hang 18.

Later dit jaar kunt deze expositie ook bewonderen:

van 16 juli t/m 6 augustus in Art Centre Schiedam en
eind december bij Cadmium in Delft.

 

De wereldboom

Recht tegenover het nieuwe Art Centre Schiedam staat een monumentale oosterse plataan. In maart is het tien jaar geleden dat deze mooie boom is uitgeroepen tot Wereldboom met de naam 'Plantage Plataan'. Een Wereldboom is een boom die de kans krijgt om 'Oeroud' te worden. Dat lukt alleen als omwonenden zich inzetten voor de boom. En zo verbindt de Wereldboom mensen rondom zich.

In de expositie 'Wereldboom' viert Stichting Kunstwerkt samen met de omwonenden dit jubileum. Een feestelijke expositie met veel bomen. De expositie is de start van een jaar vol activiteiten rond de boom, georganiseerd door de Plantage-bewoners.

Met een werk van een groot aantal deelnemers van Stichting KunstWerkt en gasten:

Ahrend van Ipenburg, Aldo Hoeben, Andie Wieringa, Arno Bauman, Astrid Meijer, Carine Hooykaas, Cora Moret, Egbert Vennema, Esther van der Eerden, Frans Huisman, Friedie Kloen, Harry Schumacher, Ilona Bruins, Inge Hoefnagel, Jan Wagner, Jeroen Staal, Jolande Bosch, Karin van As, Marianne Goudswaard, Marita Beukers, Marloes Aben, Martine de Heij, Mia van der Burg, Nancy Hoogstad, Nelleke Hoeben, Pauline Tonkens, Pim van Halem, Rob van der Ven, Roel Crul, SAGE, Tessa Schlechtriem, Tilly Heijster, Tineke Weber, Vera Whistler, Willem van Hest, Wybe Hietbrink, Yvon Koopman en Zhanhong Liao

zondag, 12 maart, 2023 tot zondag, 2 april, 2023

Fluweel expositie
25 maart t/m 8 april
Atelier Loes Henger

Vlaardingse kunstenaars laten hun werk zien met hun eigen interpretatie van het onderwerp fluweel. Dit thema kan worden opgevat in de breedste zin van het woord. (letterlijk als onderwerp, tegenstelling of eigenschap)

Een expositie met grote diversiteit aan kunstwerken: fotografie, schilderijen,tekeningen, textiel, 3D, multimedia, beeldhouwwerk,poëzie.

De opening zal plaatsvinden op zaterdag 25 maart en zal op de twee opvolgende weekenden ook te bezoeken zijn van 1w2.00 tot 16.00 uur.

adres: westhavenkade 45 te Vlaardingen

 

 

 

 

Fiber Art
28 sept t/m 16 oktober 2022

De Vlaardingse textielkunstenaar Ilona Bruins organiseert in Art Centre Schiedam een kleurrijke expositie. 9 kunstenaars laten de veelzijdigheid van modern textiel zien.

Deze onderscheidende expositie focust zich niet op schilderijen van verf en doek maar op werken van textiel, draad en kunststoffen. Technieken uit de textielkunst en handwerk komen samen onder de naam Fiber Art.

Het werkproces, ritme, vorm en de flexibele vezels staan centraal in deze expositie. Negen kunstenaars tonen de kracht van het materiaal waar ze mee werken. Textielkunst en Fiber Art op zijn modernst.

Wie denkt hier muffe pannenlappen van oma te vinden komt bedrogen uit.Laat je verrassen!

2 t/m 16 oktober 2022, Art Centre Schiedam

Art Centre Schiedam,
Lange Nieuwstraat 191, 3111 AJ Schiedam
Art Fair

2 en 3 september
Grote Kerk , Markt, Vlaardingen

Kunst, muziek, straattheater en gezelligheid in en rond de Grote Kerk in Vlaardingen. Op vrijdagavond Kunst in de Kerk: een verkoopexpositie van 21 kunstenaars in de Grote Kerk. Op zaterdag wordt de Markt rond de Grote Kerk omgetoverd tot het Montmartre van Vlaardingen.

Vrijdagavond vanaf 19.15 art Fair in de Grote Kerk
Zaterdag de hele dag festiviteiten in en rondom de Grote Kerk! Straatartiesten, zuziek, plein air schilderen, karikatuurtekenen kinderactiviteiten en een nostalgische draaimolen en nog veel meer!15 juli t/m 25 september
Vlaardingse Nieuwe!
Museum Vlaardingen

Vlaardingse Nieuwe is een initiatief van Museum Vlaardingen in samenwerking met gastcuratoren Hans Rikken en Cees Eykelenboom. Het doel van dit initiatief is om binnen het kunstenaarsveld van Vlaardingen aandacht te schenken aan nieuwkomers in de kunst. Dat kan nieuwe aanwas zijn of kunstenaars die niet of nauwelijks onder de aandacht van het publiek zijn gebracht met nieuw werk.

In deze eerste editie is gekozen voor een viertal in Vlaardingen gevestigde kunstenaars te weten; Annemarie de Jong, Jorge Simelio, Ilona Bruins en Salah Ahmed. Vier kunstenaars die verschillende werkwijzen en beeldkracht tonen met een diversiteit aan stijlen en materiaal gebruik in een kleine setting in het museum.

THUIS T/M 28 augustus

Art Centre Schiedam
Een grote groep deelnemers van St. KunstWerkt maken samen kennis met hun nieuwe THUIS aan 'De Plantage'. Voor velen een eerste mogelijkheid om te exposeren in de nieuwe ruimte die steeds meer vorm begint te krijgen. Na twee tentoonstellingen is het nog steeds een beetje wennen.

THUIS duurt twee weken: we gaan kort maar krachtig kennismaken. Loop gewoon even binnen voor een praatje, een visuele verrassing, een rustmomentje of misschien iets meer.

Marloes Aben, Karin van As, Marita Beukers, Mirjam Boomert, Ilona Bruins, Nikolaj Dielemans, Pim van Halem, Martine de Heij, Tilly Heijster, Willem van Hest, Aldo Hoeben, Inge Hoefnagel, Nancy Hoogstad, Carine Hooykaas, Frans Huisman, Ahrend van Ipenburg, Evelien de Jong, Friedie Kloen, Yvon Koopman, Zhanhong Liao, Jacqueline Louter, Astrid Meijer, Magriet Mostert, Bert Mulder, Irma Rengur, Aad van Rijnsbergen, SAGE, Annette Splinter, Jeroen Staal, Eric van Straaten, Pauline Tonkens, Annemarie van Ulden, Rob van der Ven, Karin de Visser, Jan Wagner, Tineke Weber, Vera Whistler, Andie Wieringa, Frans de Winter, Kim Everdine Zeegers

zondag, 14 augustus, 2022 tot zondag, 28 augustus, 2022

agenda

  • opening 'thuis'zo 14 aug, 15:30 Openingshandeling door prominent Plantagebewoner Huib Sneep.
  • 'dutch' buurtbrunchzo 21 aug, 11:30
  • finissage 'thuis'zo 28 aug, 15:30 Met het kunstenaarsgesprek o.l.v. kunsthistorica Cilia Batenburg.
PAKJE KUNST pakt uit!
29 mei t/m 3 juli
Schoonoord Studio's

Pakje Kunst, kunst uit een (sigaretten)pakje, bestaat alweer vijf jaar!
Pakje Kunst Rotterdam grijpt het lustrum van Pakje Kunst aan om groots uit te pakken met een wervelende expositie: ‘Pakje Kunst Pakt Uit!’ Vijftig lokale kunstenaars presenteren elk één groot kunstwerk samen met hun Pakje Kunst-werkje.

De expositie opent op zondag 29 mei om 14.00u met een feestelijk programma en is te zien tot en met zondag 3 juli in de Schoonoordstraat 10a. Tijdens de expositie verzorgen een aantal deelnemende kunstenaars ook leuke en leerzame, gratis workshops.

Uiteraard staat er ook een Pakje Kunst automaat! Neem contant klein geld mee (2x2 euro) en trek uw eigen Pakje Kunst uit de automaat!
Laat u verrassen!!

Bij de opening en finnissage ben ik aanwezig en op zaterdag 2 juli ben ik er ook als suppoost tot 13.30 uur.

Feestelijke opening: Zondag 29 mei om 14.00 uur
Daarna geopend:
woensdagen 12.30-17u
zaterdagen 11-17u
Finnissage op zondag 3 juli 2022

Let op!
Daarbuiten alleen geopend op afspraak: 06-26060980 / pakjekunstrotterdam@gmail.com
Schoonoord Studio’s Schoonoordstraat 10a Rotterdam

Meer informatie over mijn Pakjes Kunst vindt u hier.

Pakje Kunst Pakt Uit! wordt mede mogelijk gemaakt dankzij Cultuur Concreet en Gemeente Rotterdam

Sokkels
12 maart t/m 10 april 2022

Ruimte in Beweging

Een kunstwerk wordt door een sokkel van de grond getild en in ons blikveld gebracht. Dit zorgt ervoor dat we naar een persoon of kunstwerk ‘op gaan kijken’. Door de sokkel wordt de status van een kunstwerk verhoogd. Als beelden van hun sokkels worden gehaald, is dat een onherroepelijk teken van statusverlies.
In de expositie ‘Sokkels’ onderzoeken tweeëntwintig kunstenaars welke betekenis de sokkel heeft voor hun werk en de symbolische waarde die zij daaraan willen meegeven.

Marloes Aben Mirjam Boomert Gerrit Bruins Ilona Bruins
Jan van Dorp Mariska van den Enden Nancy Hoogstad
Henk Horsten Frans Huisman Ahrend van Ipenburg
Friedie Kloen Yvon Koopman Ton Krijnen Astrid Meijer
Bert Mulder Jolanda Peeters Jeroen Staal Pauline Tonkens
Rob van der Ven Vera Whistler-Witleer Andie Wieringa
en Frans de Winter

agenda

  • pop-up-atelier 'sokkels'zo 13 mrt, 15:00 - 17:00 
Yvon Koopman en Astrid Meijer hebben, voor hen, inspirerende materialen verzameld. Ze nodigen je uit om tijdens de opening en/of elke zaterdag van 15.00 tot 17.00 uur zelf een kunstwerk op een sokkel te creëren en een foto als souvenir mee naar huis te nemen.
  • opening 'sokkels'zo 13 mrt, 15:30 Door Frans Huisman, bestuurslid van st. KunstWerkt.
  • finissage 'sokkels'zo 10 apr, 15:00 Met het kunstenaarsgesprek o.l.v. kunsthistorica Cilia Batenburg.


D31 Winter exhibition 2022
"Togetherness"

A group of artists came together in an empty shop unit in Waterdale for a presentation by the artist Chinwe Russell, who proposed to open an art gallery in the cultural quarters of Doncaster. 40 artists were present at this historic meeting such as Andy Hollinghurst, Becky Rydel, Richard Appleby, Phil Searle, Terry Chipp, and several others.

From that initial meeting, over 20 artists signed up to collaborate on the project which would give local artists a dedicated gallery space to show their work and participate in both national and international art events. Such as the anual winter exhibition.
On show at the gallery and online

17th January- 31th march

Gallery adress:
13 Scot Lane, Doncaster, South Yorkshire, DN1 1EW Great Britain

We're open 6 days a week,

Tuesday to Saturday 10am to 5pm
Sunday 10am to 4pm.
Van Fles naar Kunstwerkt

16 november 2021 tot 10 februari 2022

Kunst verbindt, dat zit in het DNA van st. Kunstwerkt. deze keer gaan we de verbinding aan met het Jenevermuseum. De Kelderfles is daarbij het onderwerp én inspirtiebron. Om te vieren dat st. Kunstwerkt 30 jaar bestaat zijn dertig deelnemende kunstenaars aan de slag gegaan met de iconische kelderfles. Het resultaat is een verscheidenheid aan kunstwerken gebaseerd op echt Schiedams erfgoed. de kunstenaars nemen de bezoekers mee in het achtergrondverhaal van de tentoontstelling tijdens gratis ronmdleidingen.

JENEVERMUSEUM
Bezoekadres:
Lange Haven 74
3111 CH Schiedam.
010-2469676

OPENINGSTIJDEN
van dinsdag t/m zondag van 11.00 t/m 17.00 uur.
Museum gesloten op: Eerste en Tweede Kerstdag en Nieuwjaarsdag.

9 en 10 oktober 2021
Open Ateliers Vlaardingen

Welkom bij Open Ateliers!

Na 2 jaar wachten is het eindelijk weer zover! De ateliers gaan weer open! Op 9 en 10 oktober a.s. zetten diverse Vlaardingse kunstenaars hun ateliers weer open voor publiek tijdens Open Ateliers. En jij kunt erbij zijn! Van 11 tot 17 uur lekker kriskras door Vlaardingen lopen of fietsen naar tientallen werkplekken. Met nieuwe namen en nieuw werk hopen de kunstenaars het publiek weer te verrassen.

Mijn atelier is beide dagen geopend en ligt centraal op de route.
Zaterdag 9 okt en zondag 10 okt van 11.00 tot 17.00 uur.
Van harte welkom!

Klik hier voor een overzicht van de deelnemende kunstenaars.
In ieder atelier kunt u deze routekaart ophalen en meenemen.1 oktober 2021
Artfair Kunst in de kerk

Artfair in de Grote kerk van Vlaardingen met kunstveiling.

2 Oktober 2021
Kunst onder de Linden

Festival Kunst onder de Linden wordt gehouden op de Markt bij de Grote Kerk in Vlaardingen op zaterdag 2 oktober.
Er is van te zien en van alles te doen: Op de kunstmarkt ontmoet u Vlaardingse kunstenaars en hun werk. Er is Plein Air Schilderen, Urban Sketches, Portret Schilderen, Karikatuur Tekenen en Monumentaal Schilderen met Kinderen.

Naast het beeldende kunstprogramma, zal er ook een theatervoorstelling (Don Satijn) zijn en uiteraard ook muziek (met o.a. Alderliefste).

In de kerk is dan de Art Fair nog te bezichtigen en buiten de kerk wordt het plein omgetoverd tot een waar festivalterrein met een reuzenrad, het kindercircus Kabel , Tall Tales Compagnie , Monumentaal Schilderen. Dit alles rondom de kerk en de kunstmarkt!

Het buitenevenement start om 12.00 en duurt tot ca. 18.00 uur
Rondom de grote Kerk in Vlaardingen Centrum


Gezichtsveld

vrijdag, 6 augustus, 2021 tot zondag, 29 augustus, 2021

In de expositie 'Gezichtsveld' laten beeldend kunstenaars zien hoe zij naar hun omgeving kijken, deze creatief vorm geven. Tegelijkertijd bepaalt hun omgeving in sterke mate wat mogelijk is en hoe zij geïnspireerd raken.

We maken onze wereld naar wie we zijn. De wereld maakt ons wie we zijn.

Tijdens de expositie 'Gezichtsveld' geven eenentwintig kunstenaars met hun werk inzicht in hun wereldbeeld. Ze doen dat in de context van een bos, een polder en een stad die de resultaten hebben beïnvloed.

Judith Aardse, Karin van As, Marita Beukers, Mirjam Boomert, Ilona Bruins, Gerrit Bruins, Pim van Halem, willem van hest, Aldo Hoeben, Inge Hoefnagel, Carine Hooykaas, Friedie Kloen, Yvon Koopman, Ton Krijnen, Zhanhong Liao, Magriet Mostert, Jolanda Peeters, Frances Raboen, Pauline Tonkens, Rob van der Ven en Andie Wieringa

De kunstenaars komen uit uit Schiedam, Rotterdam, Delft, Vlaardingen, Maassluis en Den Bosch.
Curator: Gerrit Bruins

Agenda

  • openingzo 8 aug, 15:30 Opening met gastspreker Gideon Peele van AtelierRuimDenkers (ARD) in Schiedam.
  • opening & open repetitiema 23 aug, 15:30 De opening wordt gevolgd door een open repetitie van 'Kop in het zand' in Ruimte in Beweging.
  • finissage & kunstenaarsgesprekma 23 aug, 15:30 Met het kunstenaarsgesprek o.l.v. Cilia Batenburg.
  • finissage & kunstenaarsgesprekzo 29 aug, 15:30 Finissage met het kunstenaarsgesprek o.l.v. Cilia Batenburg.

One Step Beyond
Er is meer tussen hemel en aarde.

van 11 juli t/m 1 augustus 2021
Een expositie, boek, film, performance, workshops & gesprekken

Wat is de zin van meditatie, mindfulness en spiritualiteit? Wij hebben als beeldend kunstenaars een onderzoek gedaan naar de (on)zin van meditatie en het niet-alledaagse met mensen die ervaring hebben met yoga, meditatie, oosterse en westerse spiritualiteit en met elkaar.

We presenteren onze kunstwerken, een film, een boek,yoga workshops en gesprekken. Kijk voor het volledige programma op: http://deontmoeting.eu/site/

Deelnemende kunstenaars: Judith Aardse, Marita Beukers, Ron Blom, Gerrit Bruins, Ilona Bruins, Kaije Feenstra, Willem van Hest, Hans van den Hooven, Ben Metz en Vera Whistler-Witleer.


De opening van de expositie is op zondag 11 juli om 15.30 uur.
U bent van harte welkom!

Ik ben zelf aanwezig bij de expositie op:
zondag 11 juli        bij de opening
zaterdag 17 juli      als suppoost
zondag 18 juli        tijdens het kunstenaarsgesprek.

Ruimte in Beweging
Stichting KunstWerkt
Boterstraat 81
3111 NB Schiedam

info@stichtingkunstwerkt.nl
www.stichtingkunstwerkt.nl
facebook.com/stichtingkunstwerktWorld Atlas Collage

4 oktober t/m 1 november

Stichting KunstWerkt krijgt de 360 collages van World Collage Atlas op bezoek!
Schiedam vormt daarmee het tijdelijke centrum van de collage wereld.

In 2019 organiseerde KOLAJ Magazine voor de tweede keer #worldcollageday. Hét perfecte moment om de grenzeloze diversiteit en schoonheid van wereldwijde analoge collagekunst in kaart te brengen, en te bundelen in een unieke Wereld Collage Atlas. Enkele originele antieke 'Patria' wereldatlassen werden als startpunt gebruikt. 183 Kunstenaars uit 37 landen namen deel.

Dit resulteerde in 360 analoge collages, het aantal pagina`s van de originele, in 1939 in België gedrukte, atlas. Deze collages werden voor het eerst tentoongesteld in de Verbeke Foundation te Kemzeke in België. De atlas gaat verder over de hele wereld als reizende tentoonstelling.

Achttien kunstenaars werken temidden van de vele werken uit de Atlas aan hun eigen collages. Met als inspiratie: Schiedam. De resultaten, geïnspireerd door de Atlas, elkaar en de kaart van Schiedam, worden in het laatste weekeind gepresenteerd.

De kunstenaars zijn aan het werk op 2, 3, 9, 10, 16, 17, 23 en 25 oktober.

Zin om zelf aan de slag te gaan? Er zijn 2 collage workshops:
Workshop I: 3D in het rond collageren op een 'wereldbol' met Tessa Schlechtriem.Workshop II: Collageren met eigen foto's met Marita Beukers.Max. 8 deelnemers per workshop. meer info en aanmelden via kunstwerkt.nl.


Marita Beukers - Mirjam Boomert - Gerrit Bruins - Ilona Bruins -
Nikolaj Dielemans - Kaije Feenstra - Nancy Hoogstad- Carine Hooykaas -
Yvon Koopman - Zhanhong Liao - Astrid Meijer - SAGE - Tessa Schlechtriem - Annemarie van Ulden - Karin de Visser - Andie Wieringa en
Sasha Zuidam

I.v.m. de maatregelen rondom het coronavirus kunt u vooraf een gratis kaartje aanschaffen voor de opening, finissage en/of performance.

Stichting KunstWerkt
Boterstraat 81
3111 NB Schiedam

info@stichtingkunstwerkt.nl
www.stichtingkunstwerkt.nl
facebook.com/stichtingkunstwerkt


Solo expositie

28 sept 2020 t/m 1 maart 2021
Fysiotherapiecentrum Holy

Tijdens kantooruren, kunt u in de wachtruimte van Fysiotherapiecentrum Holy werk van mij bewonderen. Loop gerust naar binnen.

Bezoekadres:

Maatschap Fysiotherapie Holy
Louise de Colignylaan 7
3136 NL Vlaardingen


1 juni t/m 21 juni 2020

Maximaal 100

Update: Ruimte in Beweging opent haar deuren weer op maandag 1 juni! Meer informatie over het aangepaste jaarprogramma van kunstwerkt volgt.

Stichting Kunstwerkt organiseert jaarlijks ruim 10 tentoonstellingen in hun eigen Ruimte in Beweging. Ditmaal een groepsexpositie n.a.v. de actualiteit:

Deze maand gaat de maximum snelheid op veel snelwegen naar 100km per uur. Maximaal 100 dus. Zeer verschillende kunstenaars tonen in deze expositie hun eigen referentie aan maximaal 100. Dat een een snelheid zijn, maar ook een aantal, leeftijd of iets totaal anders. Laat u verrassen!

Deelnemende kunstenaars:

Arno Bauman * Mirjam Boomert * Ilona Bruins * Jeannette Eisses * Martine de Heij * Inge Hoefnagel * Yvon Koopman & Andie Wieringa * SAGE * Zhanhong Liao * Hans Sloot * Annemarie van Ulden * Rob van der Ven * Erfat Zehavi

Nu Geopend van:

maandag 1 juni van 13.00 tot 17.00 uur
vrijdag, zaterdag en zondag van 13.00 tot 17.00 uur in de periode t/m 21 juni.


Eerst geopend in de periode van 15 t/m 29 maart 2020 Officiele opening op zondag 15 maart om 15.30 door 2 speciale gasten: mevrouw Robberegt 100 jaar oud en mevrouw van Kemenade 103 jaar oud. De dames konden helaas wegens veiligheid niet komen op de opening. Finnissage was gepland op 29 maart met een performance van Astrid Meijer en Zhanhong Liao om 15.30 uur.

Stichting KunstWerkt
Boterstraat 81
3111 NB Schiedam

info@stichtingkunstwerkt.nl
www.stichtingkunstwerkt.nl
facebook.com/stichtingkunstwerkt
Kunst in de Kerk

9 maart t/m 20 september 2020

In de ruime hal van Kerkcentrum Holy vindt u de komende 6 weken een kleurrijk overzicht van werken uit onder andere mijn series Verhalen in Stof en Trees. Veelal abstract werk en een aantal figuratief werken. Laat u verrassen!

"Kerkcentrum Holy" staat tegenover winkelcentrum de Holiërhoek met ruime parkeergelegenheid.  

Het kerkcentrum is een multifunctioneel gebouw waar, naast kerkdiensten, ook verenigingen, koren, vergaderingen, de voedselbank etc. hun onderdak vinden.

Adres:

Kerkcentrum Holy
Reigerlaan 47
3136 JJ Vlaardingen
Tel. 010-4745644


www.pknvlaardingenholy.nl/dienen_kunst_in_de_kerk

Geopend: op alle dagen van de week. Gedurende de week zijn er verschillende activiteiten in het Kerkcentrum en kunt u binnenlopen.ART BLAAKHOUSE

6 t/m 9 februari 2020

Welkom!

In dit voormalige monumentale bankgebouw, hartje Rotterdam, worden tijdens ART Rotterdam kunstwerken geëxposeerd van 68 kunstenaars (50/50 vrouw/man).
Op de begane grond en een balzaal op de 1e etage zijn 2d en 3d werken te zien. In het souterrain ligt de nadruk op video-installaties en film.

Openingstijden:
Opening op donderdag 6 februari van 14:30 tot 17:00 uur
Overige openingstijden:
vrijdag 7 feb. 10:00 - 17:00 uur
zaterdag 8 feb. 13:00 - 17:00 uur
zondag 9 feb 13:00 - 17:00 uur
Gratis entree.

Adres: Blaak 34, 3011 TA Rotterdam

Aan de achterkant van het gebouw is een parkeerplaats


Programma:
Naast tentoongesteld werk zijn er activiteiten, rondetafelgesprekken en performances. Voor meer informatie over het complete programma zie het evenement op facebook.

De deelnemende kunstenaars:
* Pim van Halem * Toine Klaassen * Huma Birgül * Lotte Teussink * Moniek van Munster * Lise Sore * Jeannette Ephraim * Marijn de Jong * Frank Stoks * Lieselot Ijsendoorn * Harry Schumacher * Coen Janssen * Bert Mulder * Lidwien Kraakman * Ka Yee Li * Coen Wieman * Float * Jan van Dorp * Bart van Lieshout * Jelle Korevaar * Joop Reijngoud * Geeske van de Molengraft * Thea Schulz * Olette Hamer * Xenia Gottenkieny * Ilona Bruins ** Petra Boonstra * Daryl Grootfaam * Martijn Koolstra * Atelier La Machine * Joost van der Vleuten * Iris Bouwmeester + Dyane Donck * Lenny O * Jan de Bruin + Mayke van den Hoorn * Hans Kok * Paul Vinken * Inge Hoefnagel * Nelleke Bosland * Kamiel Verschuren * A+B * Ine Lamers * Micky D * Joël Bonk * Marcel Koeleman * Ron Blom * Ahrend van Ipenburg * Astrid Meijer * Elsbeth Bauer * Laurent Malherbe * Rolina Nell * Vicente Fita Botet * Marijke Hooghwinkel * Marianne Wagemaker * Frans de Winter * Karin de Visser * Machyta Giebels * Willem van Hest * Debbie Voerman * Ronald Bonte * Agnes van Waaij * Theo Huijgens * Zoë D. Cochia * Astrid Moors * Maritsa van Luttikhuizen *Artist in Residence AiR Aan het werk!

4 t/m 26 januari 2020

Ik exposeer mijn werk en u kunt mij aan het werk zien in het pitoreske Douanehuisje aan het Havenhoofd in Maassluis.

In mijn kunstwerken probeer ik emoties en sferen te verbeelden. In een ongebruikelijk combinatie van materialen (o.a. textiel, plastic en EPDM) onstaan abstracte geweven collages. Het beeldelement dat mijn werk dominieert is de lijn. De rechte lijn wel te verstaan. En hoewel emoties allesbehalve rechtlijnig zijn, is het resultaat fascinerend en verrassend.

Op de zaterdagen en zondagen in de maand januari is het huisje geopend van 14.00 tot 17.00 uur. U bent van harte welkom in mijn tijdelijke expositie-atelier.

Adres:
't Douanehuisje
Govert van Wijnkade
Maassluis

Alle zaterdagen en zondagen in januari geopend van 14.00 tot 17.00 uur

Kunstkerst

15 december tot 22 december, 2019

Deelnemers van Stichting KunstWerkt tonen kunst voor onder de kerstboom. Klein werk wordt aangeboden voor kleine prijzen. Kunstenaars en belangstellenden ontmoeten elkaar in traditioneel gezellige sfeer, onder het genot van een (gratis) hapje en een drankje. U bent van harte welkom!

De lijst van deelnemende kunstenaars vindt u op de website van KunstWerkt.

Word Vriend van Stichting KunstWerkt!
Vanaf 25 euro per jaar kunt u Vriend worden en de stichting ondersteunen in haar activiteiten. U ontvangt de 'Vrienden-nieuwsbrief' en uitnodigingen voor de exposities. Bij veel exposities zijn er exclusieve 'previews' voor Vrienden waarbij rondleidingen worden georganiseerd door de betreffende kunstenaar(s). Bovendien wordt u uitgenodigd voor de speciale Vriendenbijeenkomsten en word u Vriend tijdens de KunstKerst, dan krijgt u meteen al korting op al uw aankopen!

Geopend:

Op de vrijdag, zaterdag en zondag in de periode van 15 t/m 22 dec 2019

Stichting KunstWerkt
Boterstraat 81
3111 NB Schiedam

info@stichtingkunstwerkt.nl
www.stichtingkunstwerkt.nl
facebook.com/stichtingkunstwerktKunstroute Kraling Crooswijk 5 & 6 okt 2019

Tijdens de kunstroute Kralingen Crooswijk exposeer ik mijn werk op
Locatie Zogezegd
Adres: Hoflaan 13 3062 JA Rotterdam

Donderdag 3 Oktober is er een feestelijke opening van de kunstroute. De inloop is om 17.00 uur in het StudentHotel aan de Willem Ruyslaan 22: Opening door Siebe Thissen, hoofd van de afdeling beeldende kunst & openbare ruimte van het Centrum voor Beeldende Kunst Rotterdam. Opgeluisterd door het trio van jazz zangeres Bianca Sallons, die op persoonlijke wijze Woodstockrepertoire brengt.


De expositie locaties zijn geopend op zaterdag en zondag van 12.00 tot 17.00 uur
Kunstschouw 2019
15 - 23 juni

Deze editie van de Kunstschouw wordt van 15 t/m 23 juni 2019 gehouden. Het is een route met een breed scala aan mooie, spannende en onverwachte hedendaagse kunst. Dit jaar speciale aandacht voor aan kunst gerelateerde mode, architectuur, design en groot ruimtelijk werk.

Mijn werk is te bezichten in de prachtige, grote aardappelschuur op de verrassende locatie bij Oud Brabers.

Verder is er op de route beeldhouw- en schilderkunst, fotografie en keramiek in alle vormen te zien en zijn er interessante kunstprojecten van een basisschool en een middelbare school. Ook worden er tal van omringende activiteiten georganiseerd zoals kunstperformances, muziek en workshops.
Circa 200 kunstenaars tonen op 34 locaties in 11 dorpen van Schouwen-Duiveland ruim 1500 kunstwerken aan 10.000 bezoekers uit binnen- en buitenland. In o.a. kerkjes, boerenschuren, een molen, hofsteden zijn die werken te zien; sommige privé locaties zijn alleen dan voor publiek geopend.

De route voert langs prachtige (ring-)dorpen, polders, bos en strand, waar de Oosterscheldekreeft en de Zeeuwse mosselen al klaar staan. Geniet op de fiets (of in de auto) van de vele diverse kunstuitingen en van het landschap in het Zeeuwse licht.

15t/m 23 juni 2019
locatie 1: Brabersweg 1 te Burgsluis
Route: Google Maps


voor meer informatie: www.kunstschouw.nlSouth Explorer
12-13-14 april 2019

SOUTH EXPLORER is een half jaarlijks evenement in Rotterdam Zuid. Culturele hotspots, tijdelijke locaties, galeries, ateliers en kunstwinkels openen tegelijk hun deuren met een afwisselend en uitdagend programma. Scroll and Swipe door Rotterdam-Zuid van Oud-Charlois naar Carnisse, langs het water naar Bloemhof, Tarwewijk en Rijnhaven. Kunst, muziek, poëzie, film, eten, sieraden, boeken, mode en fotografie.

Mijn werk is tijdens dit fantastische weekend, samen met divers werk van andere kunstenaars, te zien bij Werklicht op de locatie Paviljoen aan het water op Zuid.

Locatie:
Paviljoen aan het water
Brielselaan 157
3081AC Rotterdam

openingstijden: 13 en 13 april 2019 van 13.00 tot 18.00 uur


Nieuwe Impuls
van 6 januari t/m 3 februari 2019

Het is de traditie van Stichting KunstWerkt om het nieuwe expositiejaar te starten met werk van nieuwe deelnemers. De opening van deze expositie is tevens de nieuwjaarsreceptie van Stichting Kunstwerkt voor deelnemers, bezoekers, vrienden van de stichting en andere belangstellenden.
Dit jaar presenteren een aantal nieuwe deelnemers zich:

Ilona Bruins
Gerrit Bruins
Esther van der Eerden
Kaije Feenstra
Frans Huisman
Diederik Klomberg
Frances Raboen
Irma Rengur
Andie Wieringa

Ruimte in Beweging
Boterstraat 81
3111 NB Schiedam

www.stichtingkunstwerkt.nl

De finnissage is op zondagmiddag 3 februari 2019 

 

 

 

 

 

 


 

 

 

De Vlaardingse nieuwe! v.l.n.r. Ilona Bruins, Salah Ahmed, Annemarie de Jong en Jorge Simelio voor Museum Vlaardingen
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

collage: Samara van World atlas collageVerhalen in Stof: een klein overzicht
Aanloophuis De Wissel 5 oktober t/m 4 december 2018

Deze herfst hangt een selectie van mijn kleinere werken uit de serie Verhalen in Stof in Aanloophuis De Wissel in het centrum van Schiedam. Tijdens de openingstijden kunt u vrijblijvend naar binnenlopen en onder het genot van een kopje koffie het werk bekijken.

Inloop: zondag, woensdag, donderdag, vrijdag: 14:00-16:00 uur.

aanloophuis De wissel Broersveld 123B 3111LE SchiedamKunstroute Kralingen-Crooswijk 13 en 14 oktober 2018

De grote overzichtstentoonstelling van deze kunstroute wordt geopend, op een gloednieuwe en verrassende locatie De Achtertuin, een industrieel verzamelgebouw en naast de tramremise verborgen achter de huizen van de Oostzeedijk in Kralingen. De opening wordt verricht door Deirdre Carasso, directeur van het Stedelijk Museum Schiedam. Op deze locatie vindt u de overzichtstentoonstelling van de Kunstroute Kralingen-Crooswijk. Hier hangt ook één van mijn werken.Daarnaast is er de tentoonstelling van kunstenaarscollectief Karmijn, een historische foto-expositie over de wijk Struisenburg te zien en is een atelier gevestigd van jonge kunstenaars.

donderdag 4 oktober om 17.30 uur
locatie: De Achtertuin (i.s.m. The Backyard Farm) Oostzeedijk 108, Rotterdam


Kunst in de etalage

Ook kunt u kleine werken van mij bewonderen en kopen tijdens  Kunst in de etalage in de Lusthofstraat in Rotterdam. van maandag 8 t/m zaterdag 13 oktober Bij Vos schoenen.

VH Galerie Kralingen

Tijdens het tweede weekend van de Kunstroute hangt er werk van mij in (voorheen) Galerie Kralingen. Galerie Kralingen sloot afgelopen juni helaas haar deuren na meer dan 25 jaar. De nieuwe eigenaar is zo vriendelijk om nog eenmaal de grote zaal in de voormalige galerie beschikbaar te stellen. Op deze locatie exposeer ik samen met negen collega kunstenaars.

zaterdag en zondag 13-14 okt 2018
12.00-17.00 uur
VH Galerie Kralingen, Gashouderstraat 9 Rotterdam

Voor meer informatie over alle andere kunstlocaties en activiteiten tijdens het grootste kunstevenement van Kralingen vindt u op:

http://www.kunstroutekralingencrooswijk.nl/site/
Alrijne Ziekenhuis Leiderdorp  28 mei t/m 31 augustus 2018

Tijdens de zomermaanden hangt een selectie van mijn grotere werken op de afdeling Radiologie in het Alrijne Ziekenhuis te Leiderdorp.

Het werk is te bezichtigen tijdens de openingstijden van de afdeling. U vindt de afdeling Radiologie (173) op de eerste verdieping.

Alrijne Ziekenhuis                                                                                                               

Simon Smitweg 1
2353 GA Leiderdorp
Receptie: 071 582 8282

Openingstijden: werkdagen van 8.00 – 17.00 uur
                                           

Het White Wall Project V 27 mei - 24 juni 2018

Het White Wall Project V (Waterweg) is een sociaal kunstwerk in de openbare ruimte dat een breed scala aan artistieke disciplines omvat, gebaseerd op burgerparticipatie. Een project van de Spaanse kunstenaar Paco Dalmau.

Het White Wall Project biedt zijn deelnemers een ongelooflijke en unieke, culturele ervaring, gedragen door samenwerking en maatschappelijke inspanning. Het project bestaat uit een installatie in de openbare ruimte, gemaakt van hout en canvas, van 800 meter lang waarop schilderingen, tekeningen, poëzie, e.d. kunnen worden aangebracht door de inwoners van Maassluis, Vlaardingen en Schiedam. De randprogrammering met o.a. muziek, theater en dans maken deze kunstzinnige ervaring compleet.

De kunstinstallatie is gedurende de maand mei/juni 2018 open voor alle inwoners van de drie steden, om met elkaar het grootste kunstwerk uit de geschiedenis van Nederland te realiseren.

Er staat een bijdrage van Ilona op de White Wall met de titel "Verhaal op Stof"  Ga eens kijken en maak zelf ook uw eigen stukje kunst op de wall!

Meer info over het White Wall project vindt u op:

http://www.whitewallproject.euOPEN ATELIERS   26-27 mei 2018

Open Ateliers Vlaardingen vindt in 2018 plaats op 26 en 27 mei. Het belooft weer een fantastisch evenement te worden, met een ruime variatie aan kunstenaars en verschillende activiteiten:      

De Route

Er staat een algemene ‘route’ gepland waarlangs men naar eigen inzicht kan lopen/fietsen om alle kunstenaars te zien. Dit jaar ben ik te gast bij Atelier 'De Cirkel' van kunstenares Irma Rengur, samen met Angèle Lazet, die haar schilderijen exposeert.

Overzichtsexpositie deelnemers & Kunstkoperij

Vrijdagavond 25 mei om 20.00 uur is de opening Van het OA-weekend in KADE40, met een overzichtstentoonstelling. Deze overzichtsexpositie is alleen te bezoeken tijdens het OA-weekend! Daarnaast staan het hele weekend de deuren open van de KunstKoperij, een pop-up galerie in het centrum van de stad. (locatie wordt nog bekend gemaakt)

smArt Talks & feestje
In een aantal korte pop-up smArt Talks op de route komen verschillende sprekers praten over de zin en onzin van kunst.

Als afsluiting is er een AfterArtparty om na te praten en te genieten van performances en muziek. zondag 27 mei in de Cultuurwerkplaats.


Openingstijden:

zaterdag en zondag 26 en 27 mei 2018 van 11.00 tot 17.00 uur

Atelier De Cirkel                                                                                                                                   Callenburgstraat 39  3134GB   Vlaardingen


Voor meer informatie over deelnemers, evenementen en de Route:

openateliersvlaardingen.nl

irmarengur.nl

kade40.nl

www.cultuurwerkplaats.net/


SOUTH EXPLORER  14 en 15 April 2018   


SOUTH EXPLORER is een half jaarlijks evenement in Rotterdam Zuid. Culturele hotspots, tijdelijke locaties, galeries, ateliers en kunstwinkels openen tegelijk hun deuren met een afwisselend en uitdagend programma. Scroll and Swipe door Rotterdam-Zuid van Oud-Charlois naar Carnisse, langs het water naar Bloemhof en Rijnhaven. Kunst, muziek, poëzie, film, eten, sieraden, boeken, mode en fotografie.

Mijn werk is tijdens dit culturele weekend te zien, samen met divers werk van andere kunstenaars, bij de Cultuurwerkplaats Tarwewijk op Zuid.

Openingstijden:
zaterdag en zondag van 11.00 tot 17.00uur

Cultuurwerkplaats Tarwewijk, Cillershoekstraat 1, Rotterdam Zuid

southexplorer.nlOverzichtsexpositie Aanloophuis De Groene Luiken     18 dec 2017 - 31 jan 2018

In het aanloophuis ziet u een overzichtstentoonstelling van mijn werk.

U bent tijdens de openingstijden van het Aanloophuis van harte welkom om het werk te komen bekijken. De openingstijden zijn:

in de periode van 23 december tot en met 2 januari van 14.00 tot 17.00 uur.                                     Overige dagen zijn de reguliere openingstijden. Deze zijn zaterdag tot en met dinsdag van 14.00 tot 17.00 uur en de andere dagen van 11.00 tot 13.45 en van 14.15 tot 17.00 uur.


MOM-artre maandag 30 juni 2017

Eenmalig en uniek project samen met collega kunstenaar Mirjam Boomert: Een maaltijd met een kunstthema bij de kas van de Stadslandbouw Ruytenburch. Geïnspireerd door de natuur een maaltijd door de vaste koks van Maaltijd Op Maandag (MOM), aankleding van Mirjam en mij met als sluitstuk een live gemaakt kunstdessert. Een bijzondere ervaring op een prachtige plek!

www.mirjamboomert.nl

http://stadslandbouwvanruytenburch.nl